Form

 

Legg merke til hvor lekkert det er når frontene til Form er plassert i selve møbelet. I Fossbad Form skjuler det seg en mindre skuff over selve hovedskuffen. Nytt i år er det lekre grepet i børstet messing - et lekkert smykke til møblene. 

 

For å møte behovene for kvalitet og design, er Form laget med MDF-plater. I tillegg til at platene er svært slitesterke, lar de seg foliere. Dette gjør møblene fuktbestandige, samtidig som det understreker Forms stilrene estetikk ved at skjøtene blir usynlige. 

 
Made in Birkeland med stolthet          

 

Fra den aller første designskissen har vi vært på Birkeland, nesten helt sør i Norge. Den gangen lagde vi møblene for hånd og produksjonen var liten. Ved å følge hele prosessen fra idè til ferdig baderomsmøbel, kan vi sikre at desing blir ivaretatt og at sluttresultatet er av høy kvalitet. 

Les mer om hvorfor det er gode nyheter for deg som kunde at våre møbler blir produsert i Norge. 

 

«Med Form ønsket vi å skape en stilren møbelserie med tydelig estetikk og smartere løsninger for oppbevaring» —Designer av Form, Øystein Foss.

      

 

 
Identitet og balanse          

 

Form har materialisert denne retningen med store, rene flater uten synlige skjøter og håndtak, noe som gir møbelet myke avslutninger og en sømløs totalitet. Bak servantskapets front, glir skapet ut i en stor skuff som videre skjuler en mindre skuff i overkant. Med porselensservanten Aqua får møbelet et lett og moderne utrykk. I kombinasjon med servantens rektangulære form, oppleves Aqua som en miks av klassisk luksus og moderne design. 


Som alle Fossbad-møbler, er også Form designet gjennom en taktil og møysommelig prosess. Fra verkstedet sitt i fabrikken på Birkeland, utforsker designer og andre generasjons Foss, Øystein Foss, form og idé gjennom en intuitiv føring av blyant mot papir. Idéer prøves ut, enkle prototyper snekres sammen, diskuteres og prøves. Når designet til slutt sitter, er det et resultat av tett dialog med menneskene rundt seg, og en fri og nysgjerrig idéflyt.

   Utvalgte kolleksjoner