Ha det på badet Episode 6

 

 

Interiøraktikekt Astrid Maria Sætren gir deg idéen om et eget Spa hjemme og viser deg hvordan du kan få dette til med enkle grep. Å booke seg inn på et deilig Spa i sitt eget hjem og nyte pleie av kropp og sjel – hvem sier vel nei til det i hverdagen?

 

 

 

Interiørarkitekt Astrid Marias idé til fornyelse: Skap rom for velvære i eget hjem – tenk helhetlig

I dette «Ha det på badet» prosjektet forvandler Astrid Maria en sone av hjemmet om til et spa-senter hvor man får lyst til å bestille time hver dag for egenpleie, kvalitetstid med kjæresten eller invitere venner til et lite spa-opphold.
Se hva Astrid Maria får til med gode idéer og enkle grep.

Målet med fornyelsen var å skape en sone som stimulerer til ro, med fokus på velvære og kvalitetstid. I dette prosjektet handlet det om to rom som skulle knyttes sammen til en helhetlig velvære sone. For å skape en god flyt mellom rommene ble det valgt JOTUN LADY, Dusky Blue 5200 – en lysere, dempet gråblå tone på alle veggflater og innredninger i samme materialutførelse – eik struktur.

image

 

Dette ble gjort!

Gulv og veggflater

de hvite gulvflisene ble ertsatte med en klassisk marmorflis fra Modena, Bianco Carrara CD – størrelse 61 cm × 30,50 cm og 1 cm tykkelse, supplert med noen mindre størrelser for å skape soner. Den lyse italienske marmoren har vært selve kjennetegnet på luksus og eleganse siden antikkens tid, og er like populært i dag. Den lysegrå bakgrunnen brytes av mørkere linjer og er unik. Flisen monteres med «tilfeldig» mønster. Carrara fra Modena har en finslipt, silkematt overflate.

De hvite flisene på veggene (utenfor våtsonen) ble malt i JOTUN LADY Aqua, Dusky Blue 5200 – en lysere, dempet gråblå tone som innehar en grønnaktig undertone, samt i det nærliggende rommet med slette veggflater.

Veggflis kan males dersom veggene ikke utsettes for fukt direkte. Det er viktig med grundig forarbeid og å følge JOTUNs anbefalinger nøye for godt resultat. For å få god heft anbefales JOTUN Superheft Grunning. Fliser må rengjøres grundig og mattslipes nøye. Maling på vegg- og gulvflis i våtsonen, dvs. der den blir utsatt for jevnlig fukt, vil vi ikke anbefale. 

Planlegger du en større oppussing, kombiner gjerne fliser og slette flater på badet. Malte flater, gir rom for å skifte uttrykk og følge fargetrender. For mer info/veiledning, se produktliste.

Møblering: Helhetlig valg av material og utførelse

For å skape en helhetlig romopplevelse fikk Astrid Maria laget ulike innredningsløsninger i samme utførelse. Materialutførelsen Eik Struktur tilfører rommet en naturlig god følelse. Sittebenk med romslige skuffer for oppbevaring av håndklær frigjør veggplass og skaper luft i rommet. Her kan man sette seg ned i badekåpen med en god bok og varm drikke i hektiske hverdager. Stilrene veggkassetter dekorerer rommet med flotte artikler som er hyggelig å se på – eller gode kroppspleie produkter.

Et stort rundt speil på 80 cm i diameter, typen Moon fra Foss Bad forstørrer og myker opp sonen. Speilet har baklys og antidugg. For å definere avslapningssonen i rommet valgte Astrid Maria å henge opp en lekker lyspendel i hjørnet.

I rommet ved siden av ble enkelt bord og speil erstattet med innredning fra vegg til vegg med ekstra skap- og benkplass. Over benken ble det montert to like speil med sidelys og stikkontakt. Speil med sidelys gir gode lysforhold og ekstra lang benkeplate gir god plass for å invitere med flere til et lite spa-opphold.

For å understreke den gode følelsen, er valget av innredningsdetaljer ikke tilfeldig. Se produktlisten under.

Vi håper forvandlingen til Astrid Maria gir deg noen tanker om smart fornyelse.

 

 

Produktliste, fornyelse: 

Møbler: Foss Bad Variant, sittebenk med to skuffer i Eik Struktur utførelse med lærhåndtak. På veggen er det montert veggkassetter i Eik struktur fra Foss Bad. I hovedrommet er det montert underskap med benkeplate etter mål. Alt produsert av Foss Bad (Foss Fabrikker) med samme utførelse. Det er benyttet lærhåndtak som håndtak.
Speil: Foss Bad Moon ø80 cm med baklys og antidugg og Foss Bad speil med sidelys og stikkontakt i hovedrommet.
Flis: Modena, Bianco Carrara 30,5 cm x 61 cm
Maling på vegger: JOTUN LADY AquaDusky Blue 5200 og JOTUN Superheft Grunning

LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns godkjente våtromssystem, er fuktbestandig og gir deg vakre silkematte våtromsvegger. Se hvordan du går frem når du skal male våtrom: Se 2 filmer for en fullstendig instruksjon.

 

Produkt, interiør og tilbehør: 

Carrie lampe (Menu)

Pute fra Christina Lundsteen 

Mass light (&tradition)

Bord fra Punt (NOES DESIGN)

WM String Chair fra Menu (HOUZ)

Håndkle fra Tine K (BOLINA)
Potte og plante fra Frøken Flood

Meraki Duftpinner (KONSTABELSHOP) 

Marmorplate fra Eske 

Vakinme duftlys

Vase og speil (MYKLESTAD) 

Potte og plante fra Frøken Flood blomster