Ha det på badet Episode 5

 
Interiørarkitekt Astrid Maria Sætren viser deg hvordan du kan skape en helhetlig løsning om badet består av flere rom og gir deg smarte tips til hvordan du kan forvandle stilen med enkle grep.

 

 

Interiøraktitekt Astrid Marias idé til fornyelse: Helhetlig romløsning med smarte valg for fornyelse

Baderommet Astrid Maria fornyer består av en fellessone og to små toalettrom hvor alt er hvitt. Med enkle grep skapes en stor forvandling, som igjen forandres for å vise hva du kan gjøre av enkle grep når du går lei stilen på nytt.

Målet med fornyelsen var å skape en god atmosfære og balanse mellom rommene på badet, og velge overflater og møblering som enkelt lar seg endre for å skape en ny stil. De hvite gulvflisene ble byttet ut med Marmor-flis fra Modena og ble trukket opp på veggen bak baderomsmøbelet i hovedrommet. De andre hvite veggflisene ble malt i en dempet gråblå tone, JOTUN LADY Aqua 5200 Dusky Blue. For å skape et rolig uttrykk ble dørkarmene og dørene inn til toalettrommene malt i samme farge. Messing detaljer som Tapwell blandebatteri og knagger fullfører den rustikke utførelsen Feelgood på baderomsmøbelet, like godt som den eksklusive følelsen når de hvite matte skuffefrontene på møblene settes på. For å gjøre toalettrommene til noe ekstra, ble toalettene byttet ut med Porsgrund Glow 60 Rimfree® gulvtoalett – med «Fresh WC» integrert i spyleknappen som avgir frisk duft.

 

 

image
 

Stjel stilen

 

Dette ble gjort!

Gulv og veggflater

De hvite gulvflisene ble erstattet med en klassisk marmorflis fra Modena, Bianco Carrara CD – størrelse 61 cm × 30,50 cm og 1 cm tykkelse. Den lyse italienske marmoren har vært selve kjennetegnet på luksus og eleganse siden antikkens tid, og er like populært i dag. Den lysegrå bakgrunnen brytes av mørkere linjer og er unik. Flisen monteres med «tilfeldig» mønster. Carrara fra Modena har en finslipt, silkematt overflate.

Kombinasjon av gulvflis som trekkes opp på deler vegg og malte veggflater gir dynamikk i romløsningen. Astrid Maria valgte å fornye de andre veggene med maling, som enkelt lar seg endre om man ønsker mulighet for endring.  De hvite flisene ble malt i JOTUN LADY Aqua, Dusky Blue 5200 – en lysere, dempet gråblå tone som innehar en grønnaktig undertone.

Veggflis kan males dersom veggene ikke utsettes for fukt daglig og i dette tilfellet var det ikke dusj eller badekar i rommene. Har du dusjkabinett på bad kan flis males, men ikke rundt badekar. Det er viktig med grundig forarbeid og å følge Jotuns anbefalinger nøye for godt resultat. For å få god heft anbefales JOTUN Superheft Grunning.

Planlegger du en større oppussing, kombiner gjerne fliser og slette flater på badet som er mer egnet for maling, det gir rom for å skifte uttrykk og følge fargetrender på en ny måte og holder seg enda bedre over tid.

Les anbefalingen: Slik maler du flisene på badet

 

image
Toalett som hjelper på den gode følelsen

Toalettene ble skiftet ut med et nytt, typen Porsgrund Glow – som er helt uten spylekant. I små toalettrom er valget av toalett spesielt viktig for den gode følelsen i rommet. Det er svært enkelt å holde rent og gir en god hygiene. Dersom du skal renovere baderommet og vil skjule merkene etter et gammelt gulvtoalett kan du få toalettet med en stor fot som skjuler gamle skruehull. Vegghengt Glow toalett gjør seg også godt, om man har mulighet for det. Glow-toalettsete har myktlukkende egenskap.

Vi håper forvandlingen til Astrid Maria gir deg noen tanker om smart fornyelse.

 
Produktliste, interiør og tilbehør: 

Copenhagen pendel fra &tradition (ESKE)
Vase (BOLINA)
Meraki duftpinner (KONSTABELSHOP)
Åkermynta såpe (VAKINME)
Zone såpedispenser (MYKLESTAD)
Wooden Galaxy (KRISTINA DAM STUDIO)
Mai tai Tralle fra Punt  (NOES DESIGN)
Plakat Floating Leaves fra Paper Collective i ramme fra Moebe (BOLINA)
Himla håndkle (BOLINA)
Meraki Lotion (BOLINA)

 

 

Produktliste, fornyelse: 

Baderomsmøbel:  Foss Bad Variant Feelgood utførelse med lærhåndtak og slim servant. Fornyelse av skuffefronter til Hvit matt med integrert håndtak. I hovedrommet er det benyttet 120 bredd på møbel og i toalettrommet er det benyttet 60 cm bredde på møbelet.
Speil: Foss Bad Moon ø100 cm med baklys og antidugg i hovedrom og Moon ø60 cm i toalettrommet.
Blandebatteri: Tapwell, EVO071 Servantbatteri i krom
Toalett: Geberit Prosgrund Glow
Gulv og veggflis: Modena, Bianco Carrara 30,5 cm x 61 cm
Maling på vegger: JOTUN LADY AquaDusky Blue 5200 og JOTUN Superheft Grunning