image

Ha det på badet - sesong 2

Ha det på badet! En inspirasjonserie hvor interiørarkitekt og produktdesigner, Astrid Maria Sætren, gir deg tips og råd til hvordan du kan gå igang med planlegging og gjennomføring av ditt drømmebad.

Følg med å se hvordan Astrid planlegger og gjennomfører oppussing av tre helt ulike bad. Astrid har tatt for seg et familiebad på landet, et lite urbant bad i storbyen og sitt eget bad. Her på fossfabrikker.no/hadetpabadet kan du følge med på filmene som legges ut fra oppussingsprosjektene. Vi legger også ut artikler og bilder fra de ulike baderommene. Det er bare å glede seg. 

Nå aktuell - episode 3: Farger og materialvalg

image


Møt designeren -
Astrid Maria Sætren

Interiørarkitekt og Produksjonsdesigner, kjent fra blant annet TV2-serien Tid for Hjem.

"Jeg er lidenskapelig opptatt av å lage stemningsfulle rom som forenkler og forskjønner livet. Jeg elsker å leke med farger og materialer for å skape en spennende atmosfære man kan trives i. Gjennom mitt samarbeid med Foss ønsker jeg å formidle sjelefulle og funksjonelle løsninger med personlig uttrykk som dekker varierende behov i de forskjellige livsfasene"

 

Nytt bad

Du vil pusse opp badet ditt. Hva gjør du? Vi har tatt for oss tre forskjellige baderom i tre forskjellige hjem. Et stort familiebad med dusjhjørne, badekar og behov for stor plass med god oppbevaring, et bitte lite bad midt i storbyen og badet til vår interiørdesigner Astrid Maria Sætren. 

Hvor starter jeg, hva kan jeg gjøre selv og hva skal jeg overlate til fagfolk. Hvor kan jeg hente inspirasjon og hva er prosessen fra planlegging til ferdig bad – akkurat slik jeg vil ha det. Er det noe teknisk jeg bør tenke på før jeg starter oppussingen som gir ekstra velvære? Et godt planlagt og utført bad har stor verdi for boligen din, enten du planlegger å fornye eksisterende bad eller skal bygge nytt bad.

 

Hva er behovene

Det første du bør gjøre er å analysere behovene dine. Hvordan bruker du og eller familien badet i dag, hvordan ønsker du å ha det og hva er mulig? Det viktig å ta hensyn til størrelsen og formen på rommet, hvordan du og familien skal bruke badet og hvilke behov dere har. Kanskje har du rom ved siden av som kan slås sammen med baderommet og gjøre det til en stor velværesone. Valg av innredning er en viktig del av prosessen. Tenk først ut hvordan rommet skal fungere, deretter innredningen og så helheten. Er det et familiebad er behovet for oppbevaring og plass større. Badet oppleves som personlig og oppbevaringsplass for det enkelte familiemedlem bør ivaretas. Alt må ikke inn i skuffene til servantskapet. Det finnes mange oppbevaringsmøbler som gjør rommet funksjonelt, som for eksempel speilskap og veggkassetter som vi valgte til det store familiebadet. På små bad er det viktig å bruke møbler som er dimensjonert for små rom og tenke smarte løsninger. På det lille baderommet ble speilskap felt inn i veggen for å skjule bakenforliggende koblingsskap. Det gav tilgang til koblingsskapet samtidig som speildøren økte romfølelsen. Dersom vaskemaskin skal plasseres på badet, kan skillevegger bidra til å skape soner i rommet som på designerens eget bad.

 

Hent inspirasjon

Det er mange som kan hjelpe deg eller din familie med drømmebadet, men det er viktig at du først tenker igjennom egne behov og hvordan du eller dere kunne tenke dere å ha det. Hva fungerer i dag, hva er budsjettet og hvilken stil liker du?

• Finn inspirasjon på nettet, søk på leverandører, sjekk Pinterest og Instagram

• Kjøp et par interiørmagasiner

• Print og klipp ut bilder, hent inn fargeprøver, fliser, frontprøver og lag et ”moodboard”

• Ta mål av badet

• Tegn en enkel skisse på planløsning og finn møbler som passer inn

• Ta kontakt med fagfolk og spør om et tilbud - husk å avklare hva du kan gjøre selv

 

Hva kan jeg gjøre selv

Vi ser ofte etter muligheter for å spare litt penger ved å gjøre deler av jobben selv. Hva er det du kan gjøre selv og hva bør fagfolkene ta seg av? Skal du renovere et bad med begrenset budsjett er det lurt å ha god dialog med de som får jobben med å pusse opp badet. Avklar hva du kan gjøre selv før de begynner. Normalt kan du rive vegger, gulv og klargjøre for oppbygging.

 

Tekniske muligheter gir økt velvære

Siden Foss i 1968 startet med baderomsmøbler har det skjedd mye på baderommet. Ny teknologi skapes, design forenes og helhetlige rom med velvære formes. Undersøk muligheter og planlegg badet ferdig. før du setter i gang, på den måten kan du få gode integrerte løsninger. Skal jeg ha dusjtoalett og eller luktavtrekk til toalettet, trenger jeg strømuttak til sisternen. Er det aktuelt med speilskap med lys eller speil med baklys og varmefelt bør jeg ha uttak på veggen med skjulte ledninger. Hva slags type badekar ønsker jeg og hvilket design på sluket er aktuelt? På designerens eget bad var stilrene overflate vesentlig, samtidig som det gode rommet med velvære og stemningslys var viktig. Her ble badekar fra Interform med Mikrosilk hydroterapi benyttet, noe som har en helsebringende effekt. Dusjtoalett og sisterne med luktavtrekk fra Geberit ble valgt for økt velvære og sluk fra Purus med mulighet for å integrere flisen ble benyttet for å gjøre slukets plassering mindre synlig. Strøm til lyspendler og speil med baklys og varmefelt ble nøye planlagt.

 

Farger, stiler og materialvalg

Før vegger og gulv lukkes, tenk igjennom hvilke overflater du ønsker skal være gjennomgående. Når sluket er støpt er mye avgjort. Alt ligger i detaljene. Ikke vær redd for å be om produktprøver! Selv om du ikke er trygg på fargekombinasjoner, legg prøvene ved siden av hverandre så kjenner du det i sjelen. Våg å gå for noe annerledes! Det er lett at det blir upersonlig hvis du safer for mye. Det er også muligheter for å spare. På familiebadet hvor badekaret skulle bygges inn valgte vi noen rimeligere fliser under selve badekaret. Dersom du ikke finner det du leter etter, lag en skisse og spør om å få tilpasset møbler på mål. Med fabrikk på Birkeland kan Foss lage møbler på spesialmål etter dine behov

jeg, hva kan jeg gjøre selv og hva skal jeg overlate til fagfolk. Hvor kan jeg hente inspirasjon og hva er prosessen fra planlegging til ferdig bad – akkurat slik jeg vil ha det. Er det noe teknisk jeg bør tenke på før jeg starter oppussingen som gir ekstra velvære? Et godt planlagt og utført bad har stor verdi for boligen din, enten du planlegger å fornye eksisterende bad eller skal bygge nytt bad.

 

 

 

 

Våre samarbeidspartnere


Ha det på badet er gjennomført i samarbeid med leverandører av kjente merkevarer og kvalitetsprodukter til badet og Vinderen Rør som profesjonell utførende. I løpet av den nye sesongen av Ha det på badet slippes flere interessante artikler om valg av produkter.

 

 

 

På alle badene er det benyttet kvalitetsprodukter fra våre hovedsamarbeidspartnere, i tillegg til enkelte utvalgte produkter fra andre typer leverandører. Det skal vi fortelle mer om underveis i den nye sesongen av Ha det på badet!